zaterdag 19 januari 2008

En vrijdag, gisteren,


kookte ik voor de Heerenclub cq. de Grijze Bak.
Borrelhapjes: die bief van gisteren, gerookte heilbot met radijs, zoetzure champignons, Caprese (doe een Google op Insalata Caprese) en verse dadels gevuld met Roquefort.

Zoetzure champignons.
1 pond kastanje-champignons wassen, stengel-uiteinde eraf, in tweeën of in vieren of niet snijden, afhankelijk van de grootte.
Sauspan, dunne uienringen, knoflook, gelijke hoeveelheden rode wijnazijn en water, 1/3 van azijn-hoeveelheid aan (riet)suiker, beetje zout, beetje dragon.
Champs erbij, aan de kook, zachtjes 5 minuten.
Afgieten, vloeistof bewaren.
In potten, aandrukken, vloeistof erover, in de koeling bewaren of wecken.
Ja, of afgieten en meteen eten...

Voor-, hoofd- en nagerechten later.